Zwolle, 6 maart 2019

In het menu “Cello concours" en "Altviool concours" zijn de indelingen van de deelnemers op de concoursdagen 16 en 17 maart opgenomen.

Het gehele concours is openbaar en gratis toegankelijk voor alle belangstellenden, dus niet alleen voor de deelnemers en hun familie.
Er is op de concoursdag een boekje beschikbaar met alle informatie over jury, deelnemers, rooster en organisatie.
Zwolle, 5 maart 2019
In 2020 zijn de violisten weer aan de beurt op het Britten Concours.
Maar er is een primeur: volgend jaar is er voor de eerste keer in de geschiedenis van de Britten Concoursen een Contrabas Concours .
Een speciaal concours voor jonge bassisten bestond tot op heden niet, en het Britten Concours wil deze leemte graag opvullen.
Talentvolle jonge contrabasspelers zullen tegen elkaar in het strijdperk treden op zondag 15 maart 2020. Er is één categorie van 14 tot en met 18 jaar.
Het Britten Viool Concours zal traditiegetrouw gespeeld worden in drie categorieën: 10 t/m 12 jaar, 13 t/m 15 jaar en 16 t/m 18 jaar, verdeeld over zaterdag 14 maart en zondag 15 maart.
Alle informatie over de concoursen, de te spelen werken, de aanmelding, de jury en de regels, verschijnt vanaf september 2019 op de site www.brittenconcours.nl en de inschrijving opent in oktober 2019.
Zwolle, 5 maart 2019
Alle deelnemers aan het Britten Concours 2019 krijgen 2 toegangskaarten voor het slotconcert van het Britten Concours op zondagmiddag 7 april in theater De Spiegel te Zwolle. Die kun je aanvragen door een mailtje te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Heb je meer dan 2 kaarten nodig, bestel die dan zelf bij het theater via zwolsetheaters.nl Ze kosten €25 voor een volwassene, en €8 voor jongeren tot en met 26 jaar. De plaatsen in de zaal zijn vrij, dus je zit altijd bij elkaar.
In dit concert soleren de vijf winnaars van het concours met het Britten Jeugd Strijkorkest o.l.v. Loes Visser en vindt de officiële prijsuitreiking plaats.
Zwolle, 30 januari 2019
De inschrijving voor het altvioolconcours is gesloten. Er zijn 4 deelnemers in de jongste categorie (10 t/m 14 jaar) en 14 deelnemers in de oudste categorie (15 t/m 18 jaar).

Hoofdindeling van de concoursdag altviool

In tegenstelling tot eerdere berichten, zal het altvioolconcours starten met de oudste categorie, en wel om 10.00 uur. De jongste categorie speelt na de middagpauze en na het juryberaad van cat. II. De uitslag van beide categorieën wordt bekend gemaakt na het juryberaad over de jongste groep. Meteen daarna volgen de jurygesprekjes.

De precieze indeling van de dag en de speelroosters waarop je kunt zien hoe laat je aan de beurt bent, worden half februari bekend gemaakt.
Zwolle, 30 januari 2019
Zoals we eerder bekend maakten, worden twee extra juryleden aangetrokken voor het celloconcours. Dit is nodig door het grote aantal inschrijvingen in de categorieën I en II.
Deze nieuwe juryleden zijn Maria Hol, zeer ervaren cellopedagoge en oud-docent aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Het tweede nieuwe jurylid is Mascha van Nieuwkerk, bekend als celliste Fuse, het huisensemble van Podium Witteman.
Wij zijn heel blij dat we ze in onze jury mogen welkom heten.

Hoofdindeling van de concoursdag

Categorie I (10 t/m 12 jaar) telt 18 deelnemers en speelt tussen 9.30 en 12.30 uur.
Categorie II (13 t/m 15 jaar) telt 15 deelnemers en speelt eveneens tussen 9.30 en 12.30 uur.
De eerste deelnemers kunnen vanaf 8.45 uur inspelen.
Categorie 3 (16 t/m 18 jaar) telt 8 deelnemers speelt in de middag vanaf 14.45 uur.
Begonnen wordt met deelnemers die in of dichtbij Zwolle wonen, tenzij anders afgesproken.

De precieze indeling van de dag en de speelroosters waarop je kan zien hoe laat je aan de beurt bent, worden binnen enkele weken bekend gemaakt.

De uitslag van de jongste categorie wordt bekend gemaakt om 14.30 uur. Meteen daarna volgt een gezamenlijk nagesprek met twee juryleden, terwij de overige leden de oudste categorie jureren.
De uitslag van de categorieën II en III wordt bekend gemaakt na het juryberaad van categorie III, aan het einde van de middag. Meteen daarna vinden de jurygesprekjes plaats.

De tijden waarop de drie categorieën spelen kunnen niet veranderd worden.
Wij raden deelnemers aan om zo spoedig mogelijk hun docenten en hun pianisten te informeren op welk dagdeel ze zullen spelen