17 maart 2014

Verrassend hoog niveau op Britten Vioolconcours

Tijdens het goed bezochte Britten Vioolconcours dat het afgelopen weekeinde plaats vond in het ArtEZ Conservatorium in Zwolle streden jonge violisten uit heel Nederland om de eerste prijs. De jury was zeer te spreken over het niveau van de 38 jonge violisten. ‘Dit belooft wat voor de toekomst’ aldus juryvoorzitter Yke Toepoel. Ook de deelnemers en het publiek kijken terug op twee mooie concoursdagen met een even boeiend als divers programma waarin genoten, gespeeld en van elkaar geleerd werd.

Er waren 3 categorieën. In de categorie 10 t/m 12 jaar won Vera Beumer (12) uit IJsselstein. Bij haar viel vooral haar natuurlijke volwassen spel op. In de categorie 13 t/m 15 jaar won Tim de Vries (13) uit Zaandam, een bijzonder groot viooltalent waar we nog veel van zullen horen. Maren Bosma (18) uit Hilversum won de 1e prijs In de categorie 16 t/m 18 jaar. ‘Een muzikante met grote zeggingskracht’ aldus de jury. Ook de jongeren jury was het vrijwel geheel met de vakjury eens. Roza Herwig (17) uit Zwolle, leerling van Sylvia van der Grinten, won een aanmoedigingsprijs.

De 1e prijswinnaars krijgen een masterclass aangeboden met de Britse sterviolist Charlie Siem en zullen optreden met het Britten Jeugd Strijkorkest op 30 maart a.s. in theater de Spiegel in Zwolle. 

2014 viool 01
Foto (HP Herwig): Yke Toepoel feliciteert 1e prijs winnares Maren Bosma
(v.l.n.r. Mila Kastalein, Kaya Gür, Dario Hulsing, Roza Herwig, Maren Bosma, Haejin Park, Yke Toepoel)
De 1e prijs winnaars van het Britten Viool Concours 2014 hebben een
masterclass gewonnen van de Britse Meesterviolist Charlie Siem.
Op 29 maart 2014 werd deze masterclass gegeven in het ArtEZ conservatorium te Zwolle.
       De masterclass wordt mogelijk gemaakt door:
staalbankiers logo kAlle foto's zijn gemaakt door Ton van Wijngaarden, bezoek ook zijn site :  http://www.tonvanwijngaarden.nl/

Het Britten Concours 2014, werd op 15 en 16 maart 2014 gehouden in het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. De jury was zeer te spreken over het niveau van de 38 jonge violisten. ‘Dit belooft wat voor de toekomst’

Alle foto's zijn gemaakt door Ton van Wijngaarden, bezoek ook zijn site :  http://www.tonvanwijngaarden.nl/

Zaterdag 15 maart


Zondag 16 maart