10 maart 2012

Violisten 2e Britten Vioolconcours musiceren op hoog niveau

Yke Toepoel, voorzitter van de jury van het 2e Britten Vioolconcours, roemt het niveau van de 37 deelnemers aan het 2e Britten Vioolconcours. Dat niveau leverde prachtige momenten op waarin de deelnemers uit heel Nederland intens musiceerden in de Reulandzaal van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Het publiek genoot zichtbaar evenals de jury.
De drie 1e prijswinnaars zijn zeer de moeite waard om te horen als solist met het Britten Jeugd Strijkorkest op 30 maart 2012 in Theater De Spiegel in Zwolle.


In de 1e categorie, 10 t/m 12 jaar, won Nanami Moussault uit Amstelveen en leerling van Jeroen de Groot, de 1e prijs. De jury roemde haar voor haar leeftijd al volwassen spel.
In de 2e categorie, 13 t/m 15 jaar ging de 1e prijs naar Irene Mesu uit Overdinkel, leerling van Sylvia van de Grinten in de jonge talentenklas van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Irene maakt intens muziek en heeft een bijzondere en natuurlijke manier van vioolspelen, aldus de jury.
De 1e prijs voor de 3e categorie, 16 t/m 18 jaar, ging naar Coraline Groen uit Den Haag, leerling van Kerstin Hoelen in de jonge talentenklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Het jury commentaar: prachtige warme toon, veel klankkleuren, heel expressief, ze vertelt een prachtig muzikaal verhaal.

Alle 1e prijswinnaars krijgen ook de ‘Staalbankiers’ prijs aangeboden die bestaat uit een ‘Masterclass met Liza Ferschtman’.

Naast de 1e prijzen was er een eervolle vermelding voor Mayte Levenbach (10 jaar) uit Den Haag in de 1e categorie.
Verder waren er aanmoedigingsprijzen voor Lucie Hallenga uit Schiedam (1e categorie), Roza Herwig uit Zwolle (2e categorie), Camilla Genee uit Wapse (2e categorie) en Olfje van der Klein uit Leiden (3e categorie) en Bernadette Wijnhamer uit Zoetermeer (3e categorie).

2012 viool 01
2e Britten Vioolconcours 2012 - winnaars: Nanami Moussault, Irene Mesu, Coraline Groen; de deelnemers - foto's Ton van WijngaardenHet 2e Britten Viool Concours, werd op 10 maart 2012 gehouden in het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. In totaal 37 jonge violisten in de leeftijd 10 t/m 18 jaar namen deel. 

Alle foto's zijn gemaakt door Ton van Wijngaarden, bezoek ook zijn site :  http://www.tonvanwijngaarden.nl/

De winnaars van het 2e Britten Vioolconcours mogen, in het Spiegel theater, soleren bij het Britten Jeugd Strijkorkest 

Alle foto's zijn gemaakt door Ton van Wijngaarden, bezoek ook zijn site :  http://www.tonvanwijngaarden.nl/

De 1e prijs winnaars van het 2e Britten vioolconcours 2012 hebben een masterclass gewonnen van topvioliste Liza Ferschtman.
Op 14 april 2012 werd deze masterclass gegeven in het ArtEZ conservatorium te Zwolle.
       De masterclass wordt mogelijk gemaakt door:
staalbankiers logo kAlle foto's zijn gemaakt door Ton van Wijngaarden, bezoek ook zijn site :  http://www.tonvanwijngaarden.nl/