27 maart 2010

1e Britten Vioolconcours groot succes

Het 1e Britten Vioolconcours vond zaterdag 27 maart j.l. plaats in de Reulandzaal van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en verliep zeer succesvol.
In totaal 25 jonge violisten in de leeftijd 10 t/m 18 jaar, verdeeld over drie categorieën, namen deel. Het niveau was hoog en de vakjury had het niet makkelijk om één winnaar te kiezen in elke categorie.

In categorie 1, voor deelnemers van 10 t/m 12 jaar, ging de 1e prijs naar Elisa Dijkstra (Groningen). In categorie 2, voor deelnemers van 13 t/m 15 jaar, ging de gedeelde 1e prijs naar Maxime Gulikers (Waddinxveen) en Lyanne van Westen (Drachten). In de hoogste categorie, voor deelnemers van 16 t/m 18 jaar, is de winnares Marie-Claire Boel (Den Haag).
De 1e prijswinnaars krijgen een masterclass van Liza Ferschtman, daarnaast mogen Elisa Dijkstra, Maxime Gulikers en Marie-Claire Boel solo solo met het Britten Jeugd Strijkorkest op 16 April a.s. in theater De Spiegel in Zwolle. 

De jury heeft verder aanmoedigingspijzen uitgereikt aan Annefloor Plantinga (Zwolle), aan Irene Mesu (Overdinkel) in categorie 1 en aan Hrayr Ter-Sargsyan (Vriezenveen) in categorie 3.

Het Britten vioolconcours wordt om de twee jaar georganiseerd i.s.m. het ArtEZ Conservatorium. Volgend jaar vind het Britten Celloconcours plaats op 19 maart 2011. Winnaars van dit concours krijgen ook een solo optreden met het Britten Jeugd Strijkorkest en een masterclass met de beroemde cellist Gavriel Lipkind.Het Britten Viool Concours 2010, werd op 27 maart 2010 gehouden in het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. In totaal 25 jonge violisten in de leeftijd 10 t/m 18 jaar namen deel. Het niveau was hoog en de vakjury had het niet makkelijk om één winnaar te kiezen in elke categorie.

Alle foto's zijn gemaakt door Ton van Wijngaarden, bezoek ook zijn site :  http://www.tonvanwijngaarden.nl/
De winnaars van het 1e Britten Vioolconcours mogen, in het Spiegel theater, soleren bij het Britten Jeugd Strijkorkest 

Alle foto's zijn gemaakt door Ton van Wijngaarden, bezoek ook zijn site :  http://www.tonvanwijngaarden.nl/

De 1e prijs winnaars van het 1e Britten vioolconcours 2010 hebben een masterclass gewonnen van topvioliste Liza Ferschtman.
Op 17 april 2010 werd deze masterclass gegeven in het ArtEZ conservatorium te Zwolle.
       De masterclass wordt mogelijk gemaakt door:
staalbankiers logo kAlle foto's zijn gemaakt door Ton van Wijngaarden, bezoek ook zijn site :  http://www.tonvanwijngaarden.nl/