Prijzen Britten Altvioolconcours 2019

1e Prijzen 

De 1e prijs in alle categorieën van het celloconcours en van het altvioolconcours, is een optreden als solist met het Britten Jeugd Strijkorkest tijdens het slotconcert van de beide concoursen op zondagmiddag 7 april om 15.00 uur in Theater De Spiegel te Zwolle. De 1e prijswinnaars spelen dan het verplichte werk van hun categorie, begeleid door het orkest onder leiding van Loes Visser. Tijdens dit concert vindt ook de officiële prijsuitreiking plaats.

Daarboven krijgen alle 1e prijswinnaars een masterclass van een vooraanstaand musicus. Voor de cellisten is dat de Canadees-Duitse cellist Johannes Moser, die met alle grote orkesten ter wereld heeft gespeeld en vele prijzen won. Voor de altviolisten is dat Alexander Zemtsov, telg uit de beroemde altvioolfamilie, onder andere professor in Londen, Wenen en Lausanne, befaamd kamermusicus en veelgevraagd solist.

2e en 3e Prijzen

In elke categorie is er een 2e prijs en bij voldoende deelnemers ook een 3e prijs. Deze prijzen worden beschikbaar gesteld door diverse sponsoren. Op dit moment zijn nog niet alle prijzen bekend en is ook de verdeling over de verschillende categorieën nog niet gemaakt. Deze wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt

Aanmoedigingsprijzen

Tot slot zijn er aanmoedigingsprijzen, bestaande uit waardebonnen voor bladmuziek en lessen door docenten van het ArtEZ conservatorium.

Optreden met het Britten Jeugd Strijkorkest

De dirigent van het Britten Jeugd Strijkorkest kan ook andere prijswinnaars uitnodigen om solo te spelen met het orkest. Dat gebeurt dan in een concert van dit orkest later in het voorjaar of in het seizoen 2019-2020.